Britisch Columbia - Hengelpassie

Hengelliefde
Hengelsportverhalen van vroeger en nu
Hengelsportverhalen van vroeger en nu
Ga naar de inhoud

Kazchek lodge: Visavontuur in British Columbia

Tekst en foto’s Ronny Neven


Britisch Columbia is een Canadese provincie, omgrensd door de United States ten zuiden, de Pacific Ocean ten westen en Alaska ten noorden. De Kazchek lodge ligt in de noordelijke regio van B.C. aan de oevers van het Kazchek meer.

Het Kazchek meer is enkel toegankelijk via de Kazchek lodge en is 1325 hectaren groot met een diepte van maximum 60m. Het meer telt vijf instromende riviertjes (creeks) met wilde regenboogforellen. De Kazchek kreek is de enige uitstromende rivier en vanaf midden augustus tot midden september komen de koningszalmen de kreek opgezwommen om kuit te schieten. Het meer laat zich goed bevissen vanuit een boot trollend of vastgeankerd, vissend met de vlieg of spinnend, naargelang de voorkeur. Het Kazchek meer is een privé meer en is uitsluitend catch and release. Op het meer werden trouwens reeds forellen gevangen van 64 pond.

Verder liggen in het gebied een vijftal andere meren, verscheidene "springcreeks" en drie productieve zalmrivieren met king salmon, sokey, kokanee, dolly varden, burbot en white stuergeon als interessantste vissoorten. De logde beschikt over vijf boten en twee quads en voldoende transportmiddelen. Invliegen met een watervliegtuig is mogelijk.

De regio bestaat uit dichte naald- en loofwouden die hier en daar toegankelijk zijn via gravelwegen. De natuur is prachtig en adembenemend.. Romantisch landschappen worden gecombineerd met ruige wildernis. Dit is het oord waar ’s zomers zwarte- en grizzlyberen vissen op diverse soorten wilde zalm in kleine riviertjes en waar bloedmooie meertjes fonkelen in de warme noorderzon. De "Indian" summer is nergens anders zo vanzelfsprekend als in Britisch Columbia.

Tijdens ons verblijf in de Kazchek lodge zagen we meerdere zwarte beren, coyotes, herten, elanden, vossen, otters, bevers en arenden.

We bevisten het Kazchek meer vooral met de boot al trollend en spinnend. Op die manier vingen we wilde regenboogforel en –meerforel.

We hadden vooral succes met een ter plaatse gekochte plug in blauw witte kleur met een enkele haak. Op de plug stond magnum SE geschreven. Verder gebruikten we de bekende rapala pluggen, jointed floating and shad raps floating. Ook het Australische kunstaas genaamd tasmanian devil bleek een killer. Bij het trollen op lake trout bleek het belangrijk om het kunstaas op een zekere diepte aan te bieden. We trolden daarom de rapala’s jointed pluggen met een driewegwartel gebruik makend van lood.

Voor vliegvissers is dit het aartsparadijs en vangsten van 100 wilde regenboogforellen per visdag per visser zijn mogelijk.

De vluchten gaan van Brussel naar Vancouver en daarna een binnenlandse vlucht naar Prince George. De laatste 65 km naar de Kazchek lodge worden over verharde gravelwegen met een vier maal vier aangedreven pick up truck afgelegd.

Meer informatie over de Kazchek logde kan bekomen worden bij mede-eigenaar Robert Ceuppens op telefoon 011/221313 of fax nummer 011/224545 of gsm nummer 0475/773311.


Copyright - all rights reserved - made by hengelpassie
Terug naar de inhoud